Aliaje Cupru

Compozitie Cu =99.90%, Oxigen 0.005....0.040 %
Aplicabilitate Semifabricatele bare late cupru, fabricate din aliajul Cu-ETP(E-Cu) sunt utilizate in industria auto[radiatoare,elemente de etansare], productia publicitara, productia de ornamente si decoratiuni, industria electrica [cabluri, sarme, cirvuite imprimate si diverse elemente de contact], organe de asamblare [cuie, nituri, etc], schimbatoare de caldura, piese obtinute prin stantare, recipiente
Caracteristici Cu-ETO este un aliaj ce contine oxigen avand o conductivitate electrica foarte buna.Are o prelucrabilitate excelenta. Sudabilitatea si lipirea sunt limitate datorita continutului de oxigen.
Acest aliaj, in SUA este inregistrat cxa material EPA antimicrobial
Posibile forme de produs Table, benzi, discuri, placi

Compozitie Cu =99.95%, P0.001....0.005 %
Aplicabilitate Semifabricatele bare late cupru, fabricate din aliajul Cu-PHC(SE-Cu) sunt utilizate in aplicatii care necesita conductivitate inalta: cabluri electrice de inalta frecventa, cabluri folosite in mediu marin, comutatoare, conduvtori electrici, aplicatii industriale in care necesita prorietati de lipire si sudabilitate bune, recipiente sub presiune.
Caracteristici Acest aliaj reprezinta o puritate inalta, un nivel scazut de reziduri de fosfor si nu contine oxigen. Are o conductivitate electrica si termica foarte inalta, prezinta proprietati de lipire si sudabilitate bune, precum si o rezistenta ridicata la hidrogen. Proprietatile de prelucrare sunt excelente atat la cald cat si la rece. de asemenea, are o buna rezistenta la corziune in apa si in atmosfera ( inclusiv in mediu industrial). Cu-PHC are o conductivitate mai buna fata de Cu-HPC. Acest aliaj, in SUA, este inregistrat ca material EPA antimicrobial.
Posibile forme de produs Bare late, table, benzi, rulouri, bobine, discuri, placi

Compozitie Cu =99.95%, P0.001....0.005 %
Aplicabilitate Semifabricatele bare late cupru, fabricate din aliajul Cu-DHP(Sf-Cu) sunt utilizate in fabricarea radiatoarelor, elemente pentru aparate de aer conditionat si frigidere, rezervoare, racitoare de ulei pentru avioane, schimbatoare de caldura, etc.
Caracteristici Cu-DHP este un aliaj dezoxidant al cuprului cu o cantitate reziduala, dar limitata de fosfor. Prezinta proprietati excelente de sudabilitate si lipire, precum si o rezistenta impotriva hidrogenului. Are a prelucrabilitate buna atat la rece cat si la cald. Acest aliaj, in SUA, este inregistrat ca material EPA antimicrobial.
Posibile forme de produs Bare late, Table, benzi, bobine, discuri, placi